- دسترسی به دانش: تخصص برای سخت افزار رایانه همیشه در دسترس است.
- آموزش: سیستم خبره در زمینۀ آموزش تسهیلاتی فراهم میکند.
- ثبات: کاربر میداند توصیههای ارائه شده در سیستم تحت خطای انسانی نیست و سیستم هوشمند مرخصی ندارد، مریض نمیشود و گرفتاری و مشغلۀ ذهنی هم ندارد.
۲-۲-۳ محدودیتهای سیستمهای خبره
محدودیت های عمدۀ سیستم های خبره از تمرکز محدود آنها، ناتوانی در یادگیری، مسائل نگهداری و هزینههای توسعهای نشأت میگیرد. سیستم خبره تنها در حل انواع خاصی از مسائل در دامنۀ محدودی از دانش موفق هستند. آنها از حل مسائلی که به یک پایگاه دانش گسترده و حل مسأله موضوعی نیاز دارد ناتواناند. آنها با انواع خاصی از وظایف عملیاتی تحلیلی خوب کار میکنند، ولی در تصمیمگیریهای موضوعی مدیریتی دچار مشکل میشوند. همچنین توسعه و نگهداری مناسب سیستمهای خبره دشوار و هزینه بر است. هزینههای مهندسان دانش، هزینۀ فرصت کارشناسان و منابع سخت افزاری ممکن است برای مقابله با منافع مورد انتظار از برخی کاربردهای آن بسیار بالا باشند. همچنین سیستمهای خبره قادر به نگهداری از خود نیستند. یعنی آن ها نمیتوانند از تجربه بیاموزند بلکه باید برای تخصص جدیدی که جهت هماهنگی با توسعههایی در حوزههای موضوعی آنها لازم است، دانش جدیدی بیاموزند و اصلاح شوند (اُبراین، ۱۳۸۶، ۳۱۹).
۲-۲-۴ سیستمهای خبره و هوش مصنوعی
سیستمهای خبره موجودیت خود را مدیون هوش مصنوعی هستند. یکی از بزرگان هوش مصنوعی – ماروین مینسکی- آن را چنین تعریف میکند:
“هوش مصنوعی، حوزۀ مطالعاتی است که سعی در ایجاد سیستمهایی دارد که به نظر افراد هوشمند هستند.”
هوش مصنوعی، یک حوزۀ مطالعاتی وسیع است که بسیار کاربرد دارد و بعضی از آنها عبارتند از سیستم های خبره، سیستمهای بصیرت، شبکههای عصبی، اثبات تئوری، رباتها، زبان طبیعی.
متن فوق تکه ای از این پایان نامه بود
برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:

نظرات شما عزیزان: